Helsingin yliopisto

Halloped-ansökningssystem

Bli studentrepresentant i ledningsgruppen för magisterprogrammet i genetik och molekylära biovetenskaper!redigerad %Y-02-20 kl. 11:58

Organ

Ledningsgruppen för Magisterprogrammet i genetik och molekylära biovetenskaper

Sökes

inga ordinarie medlem, 2 suppleanter

Datum då ansökningen öppnas

2019-01-09

Ansökningstid

2019-01-11 - 2019-01-27

Verksamhetsperiod

2019-01-01 - 2020-12-31

Plats och tidpunkt för beslutsfattandet

Är du intresserad av vilken slags undervisning som ordnas i ditt utbildningsprogram? Nu har du chansen att påverka! Studentkåren vid Helsingfors universitet söker två ersättare till ledningsgruppen för utbildningsprogrammet för perioden 1.1.2019–31.12.2020.

VAD GÄLLER DET?

Varje utbildningsprogram vid Helsingfors universitet har en ledningsgrupp som stöder utbildningsprogrammets ledare och behandlar centrala ärenden som gäller utbildningsprogrammet. I varje ledningsgrupp representeras studenterna av två ordinarie medlemmar och två ersättare.

Särskilt viktigt för studenterna är att påverka beredningen av undervisningsplanen och fatta beslut om det årliga undervisningsprogrammet. Ledningsgrupperna fastställer ramarna för vilka kurser som ingår i programmet, vilka studier som ska vara obligatoriska för alla, hur mycket valbara studier det finns utrymme för i en examen, hurdant studiematerial och vilka undervisningsmetoder som används i kurserna och på vilka sätt man kan avlägga en kurs. Dessutom behandlar ledningsgrupperna bl.a. frågor som gäller studentantagningen och utnyttjandet av undervisnings- och lokalitetsresurser.

I ledningsgruppen kan du påverka undervisningen i utbildningsprogrammet, föra fram studenternas synpunkter och samtidigt bygga upp nyttiga nätverk. Du kan också få studiepoäng för arbetet i ledningsgruppen.

VAD FÖRVÄNTAS AV EN STUDENTREPRESENTANT?

Studentmedlemmarna i ledningsgrupperna för utbildningsprogrammen är studenternas röst i beslutsfattandet. Det finns bara två krav: du ska vara närvarande studerande vid Helsingfors universitet och ha en motiverad koppling till det studieprogram din ansökan gäller (t.ex. studierätt eller planer att avlägga studier inom programmet i fråga).

Ingen särskild kompetens krävs, utan viktigast är viljan att lära sig och motivationen för uppdraget som studentrepresentant. För att klara uppdraget räcker det bra med att läsa mötesmaterialet noggrant inför mötet, fråga studiekamraterna eller ämnesföreningen om synpunkter på ärendena som behandlas och tala på själva mötet. Studentkåren utbildar också dem som valts till studentrepresentanter och erbjuder stöd och expertis i arbetet i universitetsförvaltningen.

HUR SÖKER JAG?

Ansökningarna ska lämnas in på adressen www.halloped.fi senast söndagen den 27 januari 2019.

Erfarenhet som är relevant för uppdraget, motivation och nuvarande huvudämne och/eller utbildningsprogram och studieinriktning ska tydligt framgå av ansökan. Som meriter räknar studentkåren

1) motivation och att den sökande förbinder sig att sköta uppdraget, 2) tidigare erfarenhet som studentrepresentant i förvaltningen, studieansvarig eller något annat uppdrag som är kopplat till bevakningen av studenternas intressen, samt 3) koppling till fakultets- eller ämnesföreningen.

Studentkåren efterlyser sökande av olika kön och med mångsidiga bakgrunder som befinner sig i olika skeden av studierna. Vi antar att du är tillgänglig både som ordinarie medlem och ersättare. Studentkåren strävar efter att beakta representationen för de olika studieområdena i valet av studentrepresentanter.

Mer information om ansökningen och arbetet i ledningsgruppen för ett utbildningsprogram ger den sakkunniga för utbildningspolitik Jenna Sorjonen, tfn 0503255202, e-post jenna.sorjonen(at)hyy.fi.

Mer information om uppdraget som studentrepresentant, valreglementet och mycket annat finns på adressen https://hyy.helsinki.fi/sv/påverka-vid-universitetet/studentrepresentanter.