H

Tampereen ylioppilaskunta

Hallinnon opiskelijaedustajien tietojärjestelmä

Haku rakennetun ympäristön tiedekunnan tiedekuntaneuvostoonmuokattu 19.3.2019 klo 12.57

Toimielin

Rakennetun ympäristön tiedekunnan tiedekuntaneuvosto

Haetaan

ei yhtäkään varsinaista jäsentä, 2 varajäsentä

Haun avaamispäivämäärä

14.1.2019

Hakuaika

14.1.2019 - 31.1.2019

Toimikausi

1.1.2019 - 31.12.2020

Päätöksenteon paikka ja ajankohta

Etsimme Tampereen yliopiston Rakennetun ympäristön tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon kahta (2) varajäsentä. Opiskelijaedustajien toimikausi on kaksi (2) vuotta. Muutokset toimikausien pituuksiin ovat mahdollisia. Hakuaika opiskelijaedustajaksi on 14.1.-31.1.2019.

Mistä on kyse? Tiedekuntaneuvoston jäsenenä pääset vaikuttamaan tiedekunnan toimintaan ja tuot opiskelijoiden ääntä kuulluksi. Kussakin yliopiston tiedekunnassa on tiedekuntaneuvosto. Tiedekuntaneuvostot aloittavat toimintansa 1.1.2019 ja niiden tehtäviä ovat muun muassa • seurata ja arvioida tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelman toteutumista; • tehdä konsistorille ehdotus tutkinto-ohjelman perustamisesta ja lakkauttamisesta; • hyväksyä tiedekunnan tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmat konsistorin vahvistettaviksi; • seurata ja kehittää tiedekunnan tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen kokonaisuutta, vaikuttavuutta ja laatua; • tehdä ehdotus rehtorille aloittavien opiskelijoiden määrästä ja konsistorille opiskelijoiden valintaperusteista; • vahvistaa tutkinto-ohjelman vaihtokriteerit; • päättää opinnäytteiden arviointiperusteista sekä toteuttaa opinnäytteiden arviointi; • käsitellä opiskelijavalintaa, opiskeluoikeuden menettämistä ja opintosuorituksia ml. opinnäytteitä koskevat oikaisupyynnöt; • hoitaa tiedekuntaneuvostolle määrätyt rekrytointiin liittyvät tehtävät;

Opiskelijajäsenenä pääset vaikuttamaan uuden Tampereen yliopiston tulevaisuuden suuntaan ja tuot opiskelijoiden näkökulman kuulluksi. Opiskelijajäsenenä toimimisesta voit saada myös opintopisteitä.

Tiedekuntaneuvostoihin valitaan uuden Tampereen yliopiston johtosäännön mukaisesti 15 jäsentä, joista viisi edustaa professoreita, viisi muuta henkilökuntaa ja viisi opiskelijoita. Kaikille edustajille nimetään myös varajäsen.

Mitä opiskelijaedustajalta odotetaan? Opiskelijajäsenen kelpoisuusvaatimukset täyttää Tampereen yliopiston opiskelija, jolla on oikeus suorittaa alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto tai erikoislääkärin tutkinto. Opiskelijan tulee olla ilmoittautunut läsnä olevaksi haun päättymiseen mennessä. Opiskelija ei ole edellä mainitusta huolimatta kelpoinen, mikäli hän on päätoimiseksi (50% työsuhteessa tai yliopiston suostumuksella tekee apurahatutkimusta Tampereen yliopistossa) tulkittavissa työsuhteessa yliopistoon. Lisäksi tiedekuntaneuvoston opiskelijaedustajia valittaessa kelpoisia ovat vain kyseisen tiedekunnan opiskelijat, jotka muutoin täyttävät edellä mainitut kelpoisuusehdot.

Hakijan eduksi luetaan tuntemus yliopistosta, aikaisempi kokemus hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta ja muusta yliopistolla vaikuttamisesta sekä järjestöaktiivisuus erityisesti opiskelijajärjestötoiminnassa. Hakemuksessa toivotaan osoittavan motivoituneisuutta opiskelijaedustajan tehtävään. Tiedekuntaneuvostojen toiminnassa pärjää hyvin perehtymällä kokouksen asialistaan ennakkoon, osallistumalla aktiivisesti keskusteluun ja toimimalla yhteistyössä muiden opiskelijoiden sekä ylioppilaskunnan kanssa.

Ylioppilaskunta kouluttaa valittuja opiskelijaedustajia sekä tarjoaa tukea ja asiantuntemusta yliopiston hallinnossa työskentelyyn. Valituilta edellytetään tiivistä yhteydenpitoa ylioppilaskuntaan.

Miten opiskelijaedustajaksi haetaan? Hakeminen tapahtuu halloped.fi –sivuston kautta tunnistautumalla peruspalvelutunnuksilla. Tiedekuntaneuvostoille avataan omat hakukohteet. Haku päättyy 31.1.2019. Hakemuksesta tulee ilmetä selkeästi motivaatio ja kiinnostus, tehtävän kannalta oleellinen kokemus sekä hakijan tiedekunta ja tutkinto-ohjelma.

Valintoja tehtäessä huomioidaan eri tutkinto-ohjelmien opiskelijoiden edustus sekä laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Täydennyshaussa käytetään alkuperäisen haun hakukriteerejä. Hakuajan umpeuduttua hausta vastaava työntekijä tarkastaa hakemukset ja tarvittaessa pyytää hakijaa täydentämään hakemustaan. Hakijoita voidaan tarvittaessa haastatella. Työntekijä laatii hakemuksista yhteenvedon ylioppilaskunnan hallitukselle, joka täydentää toimielimiä.

Opiskelijaedustajien valinnasta päättää Tampereen ylioppilaskunnan hallitus. Haun kriteereistä ja haun avaamisesta päätti Tampereen ylioppilaskunnan keskusvaalilautakunta 6.9.2018. Haun muista yksityiskohdista, valintaprosessista ja muista valintaan liittyvistä asioista on päättänyt ylioppilaskunnan edustajisto päättäessään opiskelijaedustajien valintaohjesäännöstä 6.11.2018. Täydennyshaun avaamisesta on päättänyt ylioppilaskunnan pääsihteerin määräämä työntekijä 11.1.2019.

Lisätietoa tehtävistä ja hakuprosessista antaa Tampereen ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen asiantuntija Tiia Virtanen, p. 040 713 0077, tiia.virtanen@trey.fi.