H

Oulun yliopiston ylioppilaskunta

Hallinnon opiskelijaedustajien tietojärjestelmä

Yliopiston hallitusmuokattu 22.10.2019 klo 13.28

Toimielin

Yliopiston Hallitus

Haetaan

2 varsinaista jäsentä, ei yhtäkään varajäsentä

Haun avaamispäivämäärä

16.9.2019

Hakuaika

16.9.2019 - 30.9.2019

Toimikausi

1.1.2020 - 31.12.2021

Päätöksenteon paikka ja ajankohta

OYY:n edustajiston kokous 15.10.2019

Oletko kiinnostunut vaikuttamaan Oulun yliopiston tulevaisuuteen, kehittämään strategista osaamistasi ja osaat tuoda esiin näkökantasi selkeästi ja perustellen? Oulun yliopiston ylioppilaskunta hakee kahta opiskelijajäsentä yliopiston hallitukseen kaudelle 2020–2021, ja juuri sinä voit olla etsimämme henkilö.

Yliopiston hallituksen jäsenenä pääset päättämään muun muassa yliopistomme toiminnasta ja taloudesta tavoitteista, strategiasta ja ohjauksen periaatteista sekä yliopistoon valittavien opiskelijoiden määrästä. Hallituksessa päätetään mm. yliopiston toimintaa ohjaava budjetti vuosittain sekä päätetään periaatteista, joilla rahaa jaetaan tiedekunnille.

Mitä hallituksen opiskelijajäsenen tehtävästä suoriutuminen edellyttää?

  • hallituksen kokouksiin valmistautumista ja osallistumista

  • kokoustekniikan hallinta

  • kokemusta Oulun yliopistossa opiskelusta

  • ideoita Oulun yliopiston kehittämiseksi

  • yhteistyö- ja organisointitaitoja

  • oma-aloitteisuutta ja tekevää asennetta

  • argumentointitaitoa

  • yhteydenpitoa muihin hallinnon opiskelijaedustajien ja ylioppilaskunnan kanssa

Valintatapa Ylioppilaskunnan edustajisto nimeää kullekin kaudelle tarvittavan määrän yliopiston hallituksen opiskelijajäseniä. Yliopiston hallituksen koon ja voimasuhteet määrittelee toimikausittain yliopistokollegio. Yliopiston hallituksen opiskelijajäsenillä ei ole varajäseniä.

Hakijoille järjestetään avoin haastattelutilaisuus ylioppilaskunnan edustajiston kokouksen yhteydessä 1.10.2019. Haastattelut organisoidaan niin, etteivät hakijat voi olla läsnä toistensa haastatteluissa. Opiskelijajäsenet valitaan edustajiston kokouksessa 15.10.2019.

Hakeminen

Hakukelpoinen yliopiston hallituksen opiskelijajäseneksi on ylioppilaskunnan jäsen, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijaksi 30.9. mennessä. Haku yliopiston hallituksen opiskelijajäseneksi avautuu 16.9.2019. Vapaamuotoiset hakemukset tulee jättää 30.9.2019 mennessä osoitteessa halloped.fi.

Hakemuksia, jotka eivät ole saapuneet määräaikaan mennessä ei oteta huomioon.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan koulutusala ja missä vaiheessa opinnot ovat sekä hakijan näkemys yliopiston hallituksen opiskelijajäsenen tärkeimmistä tehtävistä ja mahdollisista omista tavoitteista tulevalle kaksivuotiskaudelle. Lisäksi hakemuksessa on hyvä kertoa, miten huolehtisi yhteistyöstä ylioppilaskunnan sekä muiden hallinnon opiskelijaedustajien kanssa.

OYY korostaa toiminnassaan moniarvoisuutta ja ihmisten tasavertaisia mahdollisuuksia. Toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia hakijoita.

Lisätietoja tehtävästä ja hakuprosessista: Koulutuspoliittinen asiantuntija Valtteri Törmänen, kopoasiantuntija@oyy.fi, p. 040 525 7821

Yliopiston hallituksen nykyiseen kokoonpanoon, toimintaan ja päätöksentekoon voit tutustua tarkemmin muun muassa yliopiston verkkosivuilta: http://www.oulu.fi/yliopisto/node/34699