Jatko-opiskelijajaoston puheenjohtaja / Tutkijakoulun johtoryhmän jäsen
11.10.2016Jatko-opiskelijajaoston puheenjohtaja ohjaa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan jatko-opiskelijajaoston toimintaa jaoston strategian ja vuosittaisen toimintasuunnitelman mukaan. Jatko-opiskelijajaosto on Oulun yliopiston kaikkien jatko-opiskelijoiden yhteinen edunvalvoja ja yhteisö. Jaosto seuraa yliopiston päätöksentekoa ja jatko-opintoihin liittyviä käytäntöjä, ajaa jatko-opiskelijoiden etuja ja hyvinvointia sekä edistää opiskelijoiden tietoisuutta oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa yliopiston päätöksentekoon. Jaosto myös edistää yhteisöllisyyden tunnetta jatko-opiskelijoiden keskuudessa.
Jatko-opiskelijajaosto kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa keskustelemaan jatko-opiskelijoiden näkökulmista tohtorinkoulutuksen kehittämiseen. Opiskelijaedustajien tehtävä on välittää jatko-opiskelijoiden esitykset ja kannanotot eteenpäin. Jaosto järjestää myös jatko-opiskelijoille suunnattuja tapahtumia.
Puheenjohtaja kutsuu koolle jaoston kokoukset, valmistelee käsiteltävät asiat ja johtaa keskustelua. Puheenjohtaja on myös vastuussa jaoston viestinnästä, jatko-opiskelijaedustajien yhteistyöstä ja tapahtumien järjestämisestä yhdessä muiden jaostoaktiivien kanssa. Puheenjohtaja toimii jaoston ensisijaisena yhteyshenkilönä jatko-opiskelijoihin, yliopistoon ja muihin sidosryhmiin.
Puheenjohtaja on tutkijakoulun johtoryhmän jäsen. Tutkijakoulun johtoryhmän tehtävänä on tukea tutkijakoulun dekaania tohtorikoulutuksen johtamisessa ja kehittämisessä sekä yliopiston strategian toimeenpanossa. Kokouksissa käsitellään mm. tutkijakoulun toimintojen kehittämistä, tutkijakoulun hakuaikoja ja -kriteereitä sekä matka-apurahojen määriä. Johtoryhmä kokoontuu noin seitsemän kertaa vuodessa.
Jatko-opiskelijajaoston varapuheenjohtaja / Tutkijakoulun johtoryhmän varajäsen
11.10.2016Jatko-opiskelijajaoston varapuheenjohtaja osallistuu aktiivisesti Oulun yliopiston ylioppilaskunnan jatko-opiskelijajaoston toiminnan ohjaamiseen yhdessä jaoston puheenjohtajan kanssa. Jatko-opiskelijajaosto on Oulun yliopiston kaikkien jatko-opiskelijoiden yhteinen edunvalvoja ja yhteisö. Jaosto seuraa yliopiston päätöksentekoa ja jatko-opintoihin liittyviä käytäntöjä, ajaa jatko-opiskelijoiden etuja ja hyvinvointia sekä edistää opiskelijoiden tietoisuutta oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa yliopiston päätöksentekoon. Jaosto myös edistää yhteisöllisyyden tunnetta jatko-opiskelijoiden keskuudessa.
Jatko-opiskelijajaosto kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa keskustelemaan jatko-opiskelijoiden näkökulmista tohtorinkoulutuksen kehittämiseen. Opiskelijaedustajien tehtävä on välittää jatko-opiskelijoiden esitykset ja kannanotot eteenpäin. Jaosto järjestää myös jatko-opiskelijoille suunnattuja tapahtumia. Varapuheenjohtaja osallistuu toiminnan kehittämiseen, viestintään tai tapahtumien järjestämiseen. Tarvittaessa varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan sijaisena.
Varapuheenjohtaja on tutkijakoulun johtoryhmän varajäsen. Tutkijakoulun johtoryhmän tehtävänä on tukea tutkijakoulun dekaania tohtorikoulutuksen johtamisessa ja kehittämisessä sekä yliopiston strategian toimeenpanossa. Kokouksissa käsitellään mm. tutkijakoulun toimintojen kehittämistä, tutkijakoulun hakuaikoja ja -kriteereitä sekä matka-apurahojen määriä. Johtoryhmä kokoontuu noin seitsemän kertaa vuodessa.
Juveneksen ravintolatoimikunta
19.10.2017Ravintolatoimikunnassa keskustellaan Juveneksen ravintoloista Oulun yliopistolla. Ravintolatoimikunnan tehtävänä on mm. käsitellä asiakkailta tulleet palautteet sekä suunnitella ja kehittää toimintaa yhdessä palautteiden pohjalta. Toimikunnassa on edustettuna ravintolanpitäjien lisäksi opiskelijat, yliopiston henkilökunta ja YTHS. Ravintolatoimikunta kokoontuu muutamia kertoa lukuvuodessa.
Koulutuksen johtoryhmä
25.8.2016Koulutuksen johtoryhmän tehtävänä on tukea koulutuksesta vastaavaa vararehtoria ja koulutusdekaaneja koulutuksen johtamisessa ja kehittämisessä sekä koulutusstrategian toimeenpanossa.
Johtoryhmä on koulutusrehtorin nimittämä ja siihen kuuluu koulutusdekaanit, tutkijakoulun varadekaani ja muut koulutusrehtorin nimeämät henkilöt. Koulutuksesta vastaava vararehtori nimeää ylioppilaskunnan esityksestä vähintään yhden opiskelijajäsenen, jonka toimikauden pituus on kaksi kalenterivuotta kerrallaan.
Koulutuksen johtoryhmässä keskustellaan laajasti yliopiston koulutuksellisista tavoitteista ja koulutuksen kehittämisestä. Johtoryhmä on suora linkki tiedekuntien koulutustoimikuntiin.
Koulutusneuvosto
4.11.2015Koulutusneuvosto tukee yliopiston hallitusta ja rehtoria opetuksen edistämisessä, tekee koulutuspolitiikkaan liittyviä aloitteita ja aloitteita opetuksen kehittämiseksi sekä arvioi koulutuksen laatua.
Koulutusneuvosto toimii hallituksen tukena koulutuksen strategisena asiantuntijaelimenä. Koulutusneuvoston puheenjohtajana toimii koulutusrehtori ja esittelijänä koulutuspalveluiden johtaja.
Oulun yliopiston etiikkatyöryhmä
11.7.2018Työryhmän tehtävät (Oulun yliopiston hallituksen päätös 17.12.1997) 1. Herättää ja jatkaa keskustelua yliopiston arvoista ja eettisistä kysymyksistä. 2. Miettiä keinoja, miten nämä arvot saadaan näkyviksi yliopiston työssä: tutkimuksessa, opetuksessa, opiskelussa ja hallinnossa, ja tukea niiden toteuttamisessa. 3. Osallistua keskusteluun yliopiston eri tiedekuntien etiikan opetuksen järjestämisestä. 4. Tukea tiedekuntia eettisten toimikuntien perustamisessa ja niiden työssä. 5. Eettisiä asioita pohtivien kokousten ja tilaisuuksien järjestäminen omassa yliopistossa sekä osallistuminen vastaaviin hankkeisiin kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.
Tutkimusneuvosto
11.10.2016Oulun yliopiston tutkimusneuvoston tehtävä on tukea Oulun yliopiston hallitusta, tutkimuksen johtoryhmää ja rehtoria yliopiston tieteellisen tutkimuksen kehittämisessä. Tutkimusneuvosto myös tekee ehdotuksia tutkimukseen liittyvistä käytännöistä ja arvioi tutkimuksen laatua koko yliopiston tasolla. Neuvosto keskustelee mm. tiedepoliittisista avauksista, tohtorikoulutuksesta, rekrytoinneista, tutkimuksen eettisistä periaatteista sekä tutkimuksen laatutyöstä.
Unirestan ravintolatoimikunta
19.10.2017Ravintolatoimikunnassa keskustellaan Unirestan ravintoloiden toiminnasta Oulun yliopistolla. Ravintolatoimikunnan tehtävänä on mm. käsitellä asiakkailta tulleet palautteet sekä suunnitella ja kehittää toimintaa yhdessä palautteiden pohjalta. Toimikunnassa on edustettuna ravintolanpitäjien lisäksi opiskelijat, yliopiston henkilökunta ja YTHS. Ravintolatoimikunta kokoontuu muutamia kertoa lukuvuodessa.
YTHS:n valtuuskunta
19.10.2017YTHS:n valtuuskunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa Helsingissä ja tekee säätiön toimintaa valtakunnan tasolla ohjaavaa ja linjaavaa työtä säätiölain puitteissa. Valtuuskunnan tärkeimpiä tehtäviä on säätiön hallituksen valinta, toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen sekä tilinpäätöksen vahvistaminen. Lisäksi valtuuskunnan kautta voi tuoda esille tärkeitä valtakunnan tason asioita opiskeluterveydenhuoltoon liittyen.
Biokemian ja biolääketieteen tiedekunta
Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan johtoryhmä
6.9.2018Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekunnan johtoryhmän tehtävänä on tukea dekaania tiedekunnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategian toimeenpanossa. Johtoryhmään kuuluvat tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajat ja muut dekaanin nimeämät henkilöt. Ylioppilaskunta voi halutessaan nimetä edustajan tiedekunnan johtoryhmään.
Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan koulutustoimikunta
25.8.2016Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat, sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntahallituksen tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä.
Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan tiedekuntahallitus
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekuntahallituksen tehtävänä on
1) hyväksyä tiedekunnan strateginen toimenpideohjelma ja määritellä sille tarvittavat resurssit, jotka ovat yliopiston strategian mukaisia; 2) seurata ja tarvittaessa ohjata toimenpideohjelman etenemistä; 3) määritellä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelmien perusteet; 4) hyväksyä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä henkilöstösuunnitelma, joka esitetään professuurien osalta rehtorin vahvistettavaksi; 5) seurata tiedekunnan toimintaa ja taloutta; ja 6) seurata ja ohjata tiedekunnan asioiden tiedottamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille.
Yliopiston tiedekuntahallitusten opiskelijajäsenten toimikauden pituus on kaksi vuotta ja opiskelijajäsenille maksetaan kokouspalkkiota.
Edustajisto
Keskusvaalilautakunta
14.11.2017Keskusvaalilautakunta valmistelee OYY:n edustajiston vaalit.
Ylioppilaskunnan hallitus
9.11.2017Ylioppilaskunnan hallituksessa toimii 6–9 edustajiston vuosittain valitsemaa jäsentä, ja sen toimintaa johtaa hallituksen puheenjohtaja. Hallitus on ylioppilaskunnan toimeenpaneva elin, joka huolehtii edustajiston päätösten toteuttamisesta, edustaa ylioppilaskuntaa ja tarkkailee ylioppilaskunnan taloutta yhdessä pääsihteerin ja talousvaliokunnan kanssa.
Erilliset laitokset
Täydentävien opintojen keskuksen koulutustoimikunta
21.9.2016Täydentävien opintojen keskuksen (TOPIK) tehtävänä on toteuttaa kieli- ja viestintäkoulutusta yliopiston tutkinto-opiskelijoille. Toiseksi yksikkö toteuttaa aikuiskoulutusta ammatillisena täydennyskoulutuksena. Yksikkö koordinoi yliopiston alumnitoimintaa. Lisäksi yksikkö tukee tiedekuntia ja koulutusohjelmia koulutuksien työelämään kytkeytyvissä toiminnoissa. Osana yliopistoa täydentävien opintojen keskus edistää yliopiston perustehtävien, strategian ja tuloksellisuuden toteutumista.
Täydentävien opintojen keskuksessa yhdistyvät vahva kieli- ja viestintäkoulutuksen opetuksen ja sen kehittämisen osaaminen sekä aikuiskoulutuksen ja projektihallinnan osaaminen. Koulutustoimikunnan opiskelijajäsen pääsee mukaan keskustelemaan kieli- ja viestintäkoulutuksen palautejärjestelmää, kurssiuudistuksia ja aikuiskoulutuksen täydennyskoulutusta koskevia asioita mm. laadun ja toiminnallisuuden näkökulmasta.
Hallinto
ATK-kadun opetustilahankkeen suunnittelutyöryhmä
19.9.2018ATK-kadulle, eli L10-salin lähistölle, suunnitellaan uusia yleisopetustiloja. Tilamuutosten myötä tarvetta on erityisesti pienille, noin 20–30 henkilön opetustiloille. Yleisopetustilahankkeella on käytettävissä neliömetrejä yhteensä noin 800 käytävän molemmin puolin. Suunnittelu on käynnistetty ideointityöpajoilla, joista ensimmäinen järjestettiin 6.6.2018 ja toinen 18.9.2018. Työ jatkuu työryhmätyöllä ja käyttäjäpalavereilla.
Suunnittelutyöryhmässä toimii opiskelijoiden edustajina 6 varsinaista opiskelijajäsentä, joilla kaikilla omat henkilökohtaiset varajäsenensä. Ensimmäinen arkkitehtivetoinen käyttäjäpalaveri on lokakuun alkupuolella ja työ jatkuu tammikuun 2019 loppuun. Tapaamisia tuona aikana tulee olemaan noin kolme kappaletta.
Yliopistokollegio
25.8.2016Yliopistokollegioon kuuluu 24 jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Yliopistokollegion jäsenistä 10 edustaa professoreita, 7 muita opettajia, tutkijoita ja muuta henkilökuntaa sekä 7 opiskelijoita. Yliopistokollegion muut kuin opiskelijajäsenet valitaan vaaleilla siten kuin vaalijohtosäännössä määrätään.
Yliopistokollegion toimikausi on neljä vuotta, lukuun ottamatta opiskelijaedustajia, joiden toimikausi on kaksi vuotta. Yliopistokollegio valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Yliopistokollegion tehtävät on määritelty yliopistolaissa.
Yliopistokollegion tehtävänä on: 1) päättää hallituksen jäsenmäärästä sekä hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta; 2) valita yliopistolain 15 §:n 4 momentissa tarkoitetut jäsenet yliopiston hallitukseen; 3) vahvistaa yliopistolain 15 §:n 2 momentissa tarkoitettujen yliopistoyhteisön ryhmien valinnat hallituksen jäseniksi; 4) vapauttaa hallituksen jäsenen tehtävästään hallituksen esityksen perusteella; 5) valita yliopiston tilintarkastajat; 6) vahvistaa yliopiston tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja rehtorille; 7) päättää vahingonkorvauskanteen nostamisesta hallituksen jäsentä, rehtoria ja tilintarkastajaa vastaan; 8) päättää hallituksen jäsenen vapauttamisesta tehtävästään yliopistolain 65 §:n 3 momentin mukaisesti; sekä 9) nimetä toimikunta, jonka tehtävänä on valmistella 10 §:n 4 momentissa tarkoitettujen hallituksen jäsenten valinta.
Yliopiston Hallitus
25.8.2016Hallitus on yliopiston ylin päättävä elin. Hallituksen kokoonpano, tehtävät, jäsenten valinta, eroaminen sekä tehtävistä vapauttaminen on säädetty yliopistolaissa.
Hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta päättää yliopistokollegio.
Hallituksen tehtävänä on:
1) päättää yliopiston toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista, strategiasta ja ohjauksen periaatteista;
2) päättää yliopiston toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä talousarviosta ja laatia tilinpäätös;
3) vastata yliopiston varallisuuden hoidosta ja käytöstä, jollei hallitus ole siirtänyt toimivaltaa rehtorille;
4) huolehtia kirjanpidon ja varainhoidon valvonnan järjestämisestä;
5) hyväksyä yliopiston toiminnan kannalta merkittävät tai periaatteelliset sopimukset ja antaa lausunnot yliopistoa koskevissa periaatteellisesti tärkeissä asioissa;
6) hyväksyä yliopistolain 48 §:n mukainen opetusministeriön kanssa tehtävä sopimus yliopiston puolesta;
7) valita rehtori sekä erottaa rehtori, jos siihen on tehtävän luonne huomioon ottaen hyväksyttävä ja perusteltu syy;
8) hyväksyä johtosäännöt ja muut vastaavat yleistä järjestäytymistä koskevat määräykset sekä päättää yliopiston toimintarakenteesta;
9) tehdä opetusministeriölle ehdotus yliopiston koulutusvastuun muuttamisesta;
10) päättää yliopistoon valittavien opiskelijoiden määrästä; sekä
11) päättää yliopiston osakkuudesta osakeyhtiössä ja muissa yhteisöissä, jollei hallitus ole siirtänyt toimivaltaa rehtorille
Hallitus
Edunvalvontajaosto
14.11.2017Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edunvalvontajaoston toiminnan tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden tietämystä ajankohtaisista yliopisto-opiskelijoihin vaikuttavista asioista ja edunvalvonnasta sekä toimia matalan kynnyksen vaikuttamisalustana ylioppilaskunnan toimintaan. Jaosto järjestää esimerkiksi tempauksia, tapahtumia, vierailuja ja keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Jaoston tehtävänä on palvella kaikkia ylioppilaskunnan jäseniä.
Kontinkankaan Tellus-työryhmä
14.9.2017Työryhmän tehtävänä on tuoda Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella toimiva Tellus Innovation Arena konsepti osaksi Kontinkankaan kampusta. Työryhmän tavoitteena on tuottaa vaihtoehtoisia konsepteja päätöksentekoa varten. Työryhmän työskentely sijoittuu lukuvuodelle 2017–2018 ja pääasiallinen suunnittelutyö tapahtuu syksyn 2017 aikana.
Kulttuurijaosto
14.11.2017Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kulttuurijaosto edistää värikästä akateemista opiskelijakulttuuria ideoimalla ja toteuttamalla mukaansatempaavia tapahtumia kampuksilla ja kaupungilla. Jaosto tarjoaa kaikille ylioppilaskunnan jäsenille mahdollisuuksia nauttia monimuotoisesta kulttuurista ja luoda sitä itse. Jaosto järjestää tempauksia, tapahtumia ja bileitä ja voi halutessaan ottaa kantaa kulttuurin harrastamisen mahdollisuuksiin kaupungissa. Jaosto voi myös olla tukemassa OYY:n tapahtumien, kuten Vulcanalian toteuttamista. Jaoston tehtävänä on palvella kaikkia ylioppilaskunnan jäseniä.
Oulun ylioppilasrahaston hallitus
25.1.2018Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahaston Oulun ylioppilasrahaston hallituksessa on perinteisesti ollut 3 edustajaa Oulun yliopiston ylioppilaskunnasta. Rahastosta jaetaan apurahoja ylioppilasrahaston hallituksen esityksen perusteella rahaston ohjesäännön mukaisesti.
Rahaston tarkoitusta toteutetaan jakamalla tutkimus- ja opintoapurahoja, matka-avustuksia sekä myös muita avustuksia akateemisen loppututkinnon Oulun yliopistossa tai muussa Pohjois-Suomen korkeakoulussa suorittaneille nuorille tieteenharjoittajille, jotka eivät ole suorittaneet lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa.
Ympäristöjaosto
14.11.2017Oulun yliopiston ylioppilaskunnan ympäristöjaoston toiminnan tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden tietämystä ympäristöasioista ja vaikuttaa siihen, että ympäristöasiat otetaan paremmin huomioon ylioppilaskunnassa, yliopistolla ja Oulussa. Jaosto järjestää esimerkiksi tempauksia, tapahtumia, vierailuja ja keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Jaoston tehtävänä on palvella kaikkia ylioppilaskunnan jäseniä.
Humanistinen tiedekunta
Humanistisen tiedekunnan johtoryhmä
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekunnan johtoryhmän tehtävänä on tukea dekaania tiedekunnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategian toimeenpanossa. Johtoryhmään kuuluvat tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajat ja muut dekaanin nimeämät henkilöt. Ylioppilaskunta voi halutessaan nimetä edustajan tiedekunnan johtoryhmään.
Humanistisen tiedekunnan koulutustoimikunta
25.8.2016Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat, sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntahallituksen tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä.
Humanistisen tiedekunnan tiedekuntahallitus
25.11.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekuntahallituksen tehtävänä on
1) hyväksyä tiedekunnan strateginen toimenpideohjelma ja määritellä sille tarvittavat resurssit, jotka ovat yliopiston strategian mukaisia; 2) seurata ja tarvittaessa ohjata toimenpideohjelman etenemistä; 3) määritellä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelmien perusteet; 4) hyväksyä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä henkilöstösuunnitelma, joka esitetään professuurien osalta rehtorin vahvistettavaksi; 5) seurata tiedekunnan toimintaa ja taloutta; ja 6) seurata ja ohjata tiedekunnan asioiden tiedottamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille.
Yliopiston tiedekuntahallitusten opiskelijajäsenten toimikauden pituus on kaksi vuotta ja opiskelijajäsenille maksetaan kokouspalkkiota.
Hyvinvointityöryhmä
Opiskelijoiden hyvinvointityöryhmä
14.7.2016Opiskelijoiden hyvinvointityöryhmän tehtävänä on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä sekä opiskelijoiden huomioon ottamista yliopistoyhteisön jäseninä. Työryhmässä käsitellään laajasti opiskelijoiden hyvinvointiin ja opiskelukykyyn, kuten toimeentuloon, asumiseen ja yhteisöllisyyteen sekä opintojen ohjaukseen ja sujuvuuteen liittyviä asioita. Lisäksi työryhmän rooliin kuuluu toimia yhdyssiteenä ja koordinaattorina eri opiskelijoiden hyvinvointia tukevien toimijoiden työssä. Moniammatillisessa ryhmässä edustettuina ovat ylioppilaskunnan lisäksi yliopiston eri toimijat, YTHS sekä Oulun seurakuntayhtymä.
Kasvatustieteiden tiedekunta
Kasvatustieteiden tiedekunnan johtoryhmä
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekunnan johtoryhmän tehtävänä on tukea dekaania tiedekunnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategian toimeenpanossa. Johtoryhmään kuuluvat tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajat ja muut dekaanin nimeämät henkilöt. Ylioppilaskunta voi halutessaan nimetä edustajan tiedekunnan johtoryhmään.
Kasvatustieteiden tiedekunnan koulutustoimikunta
9.11.2018Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat, sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntahallituksen tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä.
Kasvatustieteiden tiedekunnan tiedekuntahallitus
25.11.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekuntahallituksen tehtävänä on
1) hyväksyä tiedekunnan strateginen toimenpideohjelma ja määritellä sille tarvittavat resurssit, jotka ovat yliopiston strategian mukaisia; 2) seurata ja tarvittaessa ohjata toimenpideohjelman etenemistä; 3) määritellä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelmien perusteet; 4) hyväksyä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä henkilöstösuunnitelma, joka esitetään professuurien osalta rehtorin vahvistettavaksi; 5) seurata tiedekunnan toimintaa ja taloutta; ja 6) seurata ja ohjata tiedekunnan asioiden tiedottamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille.
Yliopiston tiedekuntahallitusten opiskelijajäsenten toimikauden pituus on kaksi vuotta ja opiskelijajäsenille maksetaan kokouspalkkiota.
Luonnontieteellinen tiedekunta
Luonnontieteellisen tiedekunnan johtoryhmä
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekunnan johtoryhmän tehtävänä on tukea dekaania tiedekunnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategian toimeenpanossa. Johtoryhmään kuuluvat tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajat ja muut dekaanin nimeämät henkilöt. Ylioppilaskunta voi halutessaan nimetä edustajan tiedekunnan johtoryhmään.
Luonnontieteellisen tiedekunnan koulutustoimikunta
25.8.2016Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat, sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntahallituksen tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä.
Luonnontieteellisen tiedekunnan tiedekuntahallitus
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekuntahallituksen tehtävänä on
1) hyväksyä tiedekunnan strateginen toimenpideohjelma ja määritellä sille tarvittavat resurssit, jotka ovat yliopiston strategian mukaisia; 2) seurata ja tarvittaessa ohjata toimenpideohjelman etenemistä; 3) määritellä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelmien perusteet; 4) hyväksyä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä henkilöstösuunnitelma, joka esitetään professuurien osalta rehtorin vahvistettavaksi; 5) seurata tiedekunnan toimintaa ja taloutta; ja 6) seurata ja ohjata tiedekunnan asioiden tiedottamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille.
Yliopiston tiedekuntahallitusten opiskelijajäsenten toimikauden pituus on kaksi vuotta ja opiskelijajäsenille maksetaan kokouspalkkiota.
Kerro hakemuksessasi pääaineesi sekä missä vaiheessa opintosi ovat, omista tavoitteistasi hallitustyöskentelyssä, motivaatiostasi sekä siitä, mitkä mielestäsi ovat opiskelijajäsenten tärkeimmät tehtävät tiedekuntahallituksessa.
Lääketieteellinen tiedekunta
Lääketieteellisen tiedekunnan johtoryhmä
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekunnan johtoryhmän tehtävänä on tukea dekaania tiedekunnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategian toimeenpanossa. Johtoryhmään kuuluvat tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajat ja muut dekaanin nimeämät henkilöt. Ylioppilaskunta voi halutessaan nimetä edustajan tiedekunnan johtoryhmään.
Lääketieteellisen tiedekunnan koulutustoimikunta
25.8.2016Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat, sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntahallituksen tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä.
Lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntahallitus
25.11.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekuntahallituksen tehtävänä on
1) hyväksyä tiedekunnan strateginen toimenpideohjelma ja määritellä sille tarvittavat resurssit, jotka ovat yliopiston strategian mukaisia; 2) seurata ja tarvittaessa ohjata toimenpideohjelman etenemistä; 3) määritellä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelmien perusteet; 4) hyväksyä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä henkilöstösuunnitelma, joka esitetään professuurien osalta rehtorin vahvistettavaksi; 5) seurata tiedekunnan toimintaa ja taloutta; ja 6) seurata ja ohjata tiedekunnan asioiden tiedottamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille.
Yliopiston tiedekuntahallitusten opiskelijajäsenten toimikauden pituus on kaksi vuotta ja opiskelijajäsenille maksetaan kokouspalkkiota.
Opettajakoulutuksen kehittämistyöryhmä
Opettajankoulutuksen johtoryhmä
6.9.2018Opettajankoulutuksen johtoryhmän tehtävänä on koordinoida opettajankoulutuksen toteutusta ja kehittämistä yliopiston eri yksiköissä. Yli tiedekuntarajojen vaikuttavia opettajankoulutusta koskevia päätöksiä tehtäessä tiedekuntien ja koulutusneuvoston on kuultava opettajankoulutuksen johtoryhmää.
Opintotukilautakunta
Opintotukilautakunta
7.7.2016Opintotukilain mukaan opintotukilautakunnan tehtävänä on:
1) seurata opintojen edistymistä ja antaa oma-aloitteisesti taikka Kansaneläkelaitoksen tai opiskelijan pyynnöstä lausunto opintojen edistymisestä; 2) määritellä kesäaikana harjoitettavien opintojen riittävä laajuus; 3) antaa oma-aloitteisesti taikka Kansaneläkelaitoksen tai opiskelijan pyynnöstä lausunto siitä, voidaanko enimmäisajan opintotukea saaneen opiskelijan opintotukeen oikeuttavaa aikaa pidentää 7 a §:ssä säädetyllä tavalla.
Oulun yliopiston opintotukilautakunta koostuu kuudesta jäsenestä ja heidän henkilökohtaisista varajäsenistään. Puolet jäsenistä ja heidän varajäsenensä nimetään korkeakoulun opettajista tai muista virkamiehistä sekä puolet jäsenistä ja heidän varajäsenensä korkeakoulun opiskelijoista. Yliopisto maksaa opintotukilautakunnan jäsenille kokouspalkkion samoin perustein kuin yliopiston muissa hallintoelimissä oleville opiskelijoille.
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun johtoryhmä
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekunnan johtoryhmän tehtävänä on tukea dekaania tiedekunnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategian toimeenpanossa. Johtoryhmään kuuluvat tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajat ja muut dekaanin nimeämät henkilöt. Ylioppilaskunta voi halutessaan nimetä edustajan tiedekunnan johtoryhmään.
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun koulutustoimikunta
9.11.2018Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat, sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntahallituksen tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä.
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun tiedekuntahallitus
25.11.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekuntahallituksen tehtävänä on
1) hyväksyä tiedekunnan strateginen toimenpideohjelma ja määritellä sille tarvittavat resurssit, jotka ovat yliopiston strategian mukaisia; 2) seurata ja tarvittaessa ohjata toimenpideohjelman etenemistä; 3) määritellä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelmien perusteet; 4) hyväksyä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä henkilöstösuunnitelma, joka esitetään professuurien osalta rehtorin vahvistettavaksi; 5) seurata tiedekunnan toimintaa ja taloutta; ja 6) seurata ja ohjata tiedekunnan asioiden tiedottamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille.
Yliopiston tiedekuntahallitusten opiskelijajäsenten toimikauden pituus on kaksi vuotta ja opiskelijajäsenille maksetaan kokouspalkkiota.
Oulun yliopiston tutkijakoulu
Ihmistieteiden tohtorikoulutustoimikunta
11.10.2016Tohtorikoulutustoimikuntien opiskelijajäsenillä on tärkeä rooli toimia jatko-opiskelijoiden äänenä yliopiston neljässä tohtorikoulutustoimikunnassa. Tohtorikoulutustoimikuntien päätöksillä on merkittävä vaikutus jatko-opiskelijoiden elämään. Tohtorikoulutustoimikunta ohjaa, kehittää ja arvioi alalleen kuuluvien tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmien toimintaa ja yhteistyötä. Toimikunnat mm. arvioivat opinto-oikeushakemuksia, tutkimussuunnitelmia ja lopullisia väitöskirjoja. Lisäksi vuodesta 2017 alkaen toimikunnat vastaavat tieteenalakohtaisten jatko-opintojen järjestämisestä. Toimikunnat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa.
Valituilta jatko-opiskelijaedustajilta edellytetään yhteistyötä muiden jatko-opiskelijaedustajien kanssa ja osallistumista myös jatko-opiskelijajaoston toimintaan. Jaoston tavoitteena on vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämiseen ja edistää jatko-opiskelijoiden tasa-arvoisia oikeuksia ja hyvinvointia. Jatko-opiskelijajaosto kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa keskustelemaan jatko-opiskelijoiden näkökulmista tohtorinkoulutuksen kehittämiseen. Opiskelijaedustajien tehtävä on välittää jatko-opiskelijoiden esitykset ja kannanotot eteenpäin. Jaosto järjestää myös jatko-opiskelijoille suunnattuja tapahtumia.
Tekniikan ja luonnontieteiden tohtorikoulutustoimikunta
11.10.2016Tohtorikoulutustoimikuntien opiskelijajäsenillä on tärkeä rooli toimia jatko-opiskelijoiden äänenä yliopiston neljässä tohtorikoulutustoimikunnassa. Tohtorikoulutustoimikuntien päätöksillä on merkittävä vaikutus jatko-opiskelijoiden elämään. Tohtorikoulutustoimikunta ohjaa, kehittää ja arvioi alalleen kuuluvien tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmien toimintaa ja yhteistyötä. Toimikunnat mm. arvioivat opinto-oikeushakemuksia, tutkimussuunnitelmia ja lopullisia väitöskirjoja. Lisäksi vuodesta 2017 alkaen toimikunnat vastaavat tieteenalakohtaisten jatko-opintojen järjestämisestä. Toimikunnat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa.
Valituilta jatko-opiskelijaedustajilta edellytetään yhteistyötä muiden jatko-opiskelijaedustajien kanssa ja osallistumista myös jatko-opiskelijajaoston toimintaan. Jaoston tavoitteena on vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämiseen ja edistää jatko-opiskelijoiden tasa-arvoisia oikeuksia ja hyvinvointia. Jatko-opiskelijajaosto kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa keskustelemaan jatko-opiskelijoiden näkökulmista tohtorinkoulutuksen kehittämiseen. Opiskelijaedustajien tehtävä on välittää jatko-opiskelijoiden esitykset ja kannanotot eteenpäin. Jaosto järjestää myös jatko-opiskelijoille suunnattuja tapahtumia.
Terveys- ja biotieteiden tohtorikoulutustoimikunta
11.10.2016Tohtorikoulutustoimikuntien opiskelijajäsenillä on tärkeä rooli toimia jatko-opiskelijoiden äänenä yliopiston neljässä tohtorikoulutustoimikunnassa. Tohtorikoulutustoimikuntien päätöksillä on merkittävä vaikutus jatko-opiskelijoiden elämään. Tohtorikoulutustoimikunta ohjaa, kehittää ja arvioi alalleen kuuluvien tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmien toimintaa ja yhteistyötä. Toimikunnat mm. arvioivat opinto-oikeushakemuksia, tutkimussuunnitelmia ja lopullisia väitöskirjoja. Lisäksi vuodesta 2017 alkaen toimikunnat vastaavat tieteenalakohtaisten jatko-opintojen järjestämisestä. Toimikunnat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa.
Valituilta jatko-opiskelijaedustajilta edellytetään yhteistyötä muiden jatko-opiskelijaedustajien kanssa ja osallistumista myös jatko-opiskelijajaoston toimintaan. Jaoston tavoitteena on vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämiseen ja edistää jatko-opiskelijoiden tasa-arvoisia oikeuksia ja hyvinvointia. Jatko-opiskelijajaosto kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa keskustelemaan jatko-opiskelijoiden näkökulmista tohtorinkoulutuksen kehittämiseen. Opiskelijaedustajien tehtävä on välittää jatko-opiskelijoiden esitykset ja kannanotot eteenpäin. Jaosto järjestää myös jatko-opiskelijoille suunnattuja tapahtumia.
Tieto- ja sähkötekniikan tohtorikoulutustoimikunta
11.10.2016Tohtorikoulutustoimikuntien opiskelijajäsenillä on tärkeä rooli toimia jatko-opiskelijoiden äänenä yliopiston neljässä tohtorikoulutustoimikunnassa. Tohtorikoulutustoimikuntien päätöksillä on merkittävä vaikutus jatko-opiskelijoiden elämään. Tohtorikoulutustoimikunta ohjaa, kehittää ja arvioi alalleen kuuluvien tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmien toimintaa ja yhteistyötä. Toimikunnat mm. arvioivat opinto-oikeushakemuksia, tutkimussuunnitelmia ja lopullisia väitöskirjoja. Lisäksi vuodesta 2017 alkaen toimikunnat vastaavat tieteenalakohtaisten jatko-opintojen järjestämisestä. Toimikunnat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa.
Valituilta jatko-opiskelijaedustajilta edellytetään yhteistyötä muiden jatko-opiskelijaedustajien kanssa ja osallistumista myös jatko-opiskelijajaoston toimintaan. Jaoston tavoitteena on vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämiseen ja edistää jatko-opiskelijoiden tasa-arvoisia oikeuksia ja hyvinvointia. Jatko-opiskelijajaosto kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa keskustelemaan jatko-opiskelijoiden näkökulmista tohtorinkoulutuksen kehittämiseen. Opiskelijaedustajien tehtävä on välittää jatko-opiskelijoiden esitykset ja kannanotot eteenpäin. Jaosto järjestää myös jatko-opiskelijoille suunnattuja tapahtumia.
Tutkijakoulun koulutusryhmä
11.10.2016Tutkijakoulun koulutusryhmän opiskelijajäsenet edustavat jatko-opiskelijoita jatko-opintotarjontaan ja opintojen kehittämiseen liittyvissä asioissa. Tutkijakoulun koulutusryhmän tehtävänä on arvioida ja kehittää yleisiä ja tieteenalakohtaisia tohtorinopintoja Oulun yliopistossa. Koulutusryhmä muun muassa keskustelee, miten tutkijakoulun tarjoamia kursseja voisi kehittää palautteen perusteella ja mitä uusia opintojaksoja tutkijakoulu voisi tarjota. Ryhmään pyritään valitsemaan opiskelijoita jatko-opintojen eri vaiheista.
Valituilta jatko-opiskelijaedustajilta edellytetään yhteistyötä muiden jatko-opiskelijaedustajien kanssa ja osallistumista myös jatko-opiskelijajaoston toimintaan. Jaoston tavoitteena on vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämiseen ja edistää jatko-opiskelijoiden tasa-arvoisia oikeuksia ja hyvinvointia. Jatko-opiskelijajaosto kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa keskustelemaan jatko-opiskelijoiden näkökulmista tohtorinkoulutuksen kehittämiseen. Opiskelijaedustajien tehtävä on välittää jatko-opiskelijoiden esitykset ja kannanotot eteenpäin. Jaosto järjestää myös jatko-opiskelijoille suunnattuja tapahtumia.
Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuutoimikunta
Kasvatustieteiden tiedekunnan, humanistisen tiedekunnan ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun yhteinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmä
12.11.2018Oulun yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmien tehtävänä tiedekunnissaan on
• olla tiedekuntatason yhteistyöfoorumi, joka kerää ja välittää tietoa ja asiantuntemusta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksistä ja tiedottaa tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvistä asioista tiedekunnassa ja yksiköissä sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnalle,
• valmistella tiedekunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä koskeva toimintasuunnitelma sekä kartoittaa, seurata ja edistää sen ajantasaisuutta ja siihen kirjattujen toimenpiteiden toteutumista säännöllisesti pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti,
• kartoittaa, seurata ja edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista tiedekunnassa sekä tehdä päätöksiä toimenpiteistä seurannan tulosten perusteella sekä
• raportoida tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoiminnastaan yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnalle sekä vuosittaisissa tulosneuvotteluissa tiedekunnalle ja edelleen rehtorille.
Kontinkankaan kampuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmä
12.11.2018Oulun yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmien tehtävänä tiedekunnissaan on
• olla tiedekuntatason yhteistyöfoorumi, joka kerää ja välittää tietoa ja asiantuntemusta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksistä ja tiedottaa tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvistä asioista tiedekunnassa ja yksiköissä sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnalle,
• valmistella tiedekunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä koskeva toimintasuunnitelma sekä kartoittaa, seurata ja edistää sen ajantasaisuutta ja siihen kirjattujen toimenpiteiden toteutumista säännöllisesti pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti,
• kartoittaa, seurata ja edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista tiedekunnassa sekä tehdä päätöksiä toimenpiteistä seurannan tulosten perusteella sekä
• raportoida tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoiminnastaan yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnalle sekä vuosittaisissa tulosneuvotteluissa tiedekunnalle ja edelleen rehtorille.
Oulun yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta
12.11.2018Oulun yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaan: Oulun yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä vastaa rehtorin asettama tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, joka nimetään kolmivuotiskaudeksi kerrallaan. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikuntaan kuuluvat tiedekuntien tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmien puheenjohtajat, opiskelijoiden ja työntekijäjärjestöjen edustajat sekä asiantuntijoita.
Oulun yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan tehtävänä on 1) olla yliopistotason yhteistyöfoorumi, joka kerää ja välittää tietoa ja asiantuntemusta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksistä koko yliopistoyhteisölle yhteistyössä yliopiston sisällä olevien toimijoiden ja yliopiston ulkopuolisten asiantuntijatahojen kanssa; 2) järjestää yliopistoyhteisölle koulutusta, tiedotusta ja tapahtumia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi yliopistossa; 3) valmistella yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslaeissa määrätyn mukaisesti; 4) kartoittaa, seurata ja edistää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman ajantasaisuutta ja siihen kirjattujen, henkilökuntaa ja opiskelijoita koskevien toimenpiteiden toteutumista säännöllisesti, pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti sekä 5) tiedottaa ja raportoida vuosittain toiminnastaan yliopiston johdolle.
Tekniikan alan ja luonnontieteellisen alan tiedekuntien yhteinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmä
12.11.2018Oulun yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmien tehtävänä tiedekunnissaan on
• olla tiedekuntatason yhteistyöfoorumi, joka kerää ja välittää tietoa ja asiantuntemusta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksistä ja tiedottaa tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvistä asioista tiedekunnassa ja yksiköissä sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnalle,
• valmistella tiedekunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä koskeva toimintasuunnitelma sekä kartoittaa, seurata ja edistää sen ajantasaisuutta ja siihen kirjattujen toimenpiteiden toteutumista säännöllisesti pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti,
• kartoittaa, seurata ja edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista tiedekunnassa sekä tehdä päätöksiä toimenpiteistä seurannan tulosten perusteella sekä
• raportoida tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoiminnastaan yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnalle sekä vuosittaisissa tulosneuvotteluissa tiedekunnalle ja edelleen rehtorille.
Teknillinen tiedekunta
Teknillisen tiedekunnan johtoryhmä
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekunnan johtoryhmän tehtävänä on tukea dekaania tiedekunnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategian toimeenpanossa. Johtoryhmään kuuluvat tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajat ja muut dekaanin nimeämät henkilöt. Ylioppilaskunta voi halutessaan nimetä edustajan tiedekunnan johtoryhmään.
Teknillisen tiedekunnan koulutustoimikunta
25.8.2016Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat, sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntahallituksen tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä.
Teknillisen tiedekunnan tiedekuntahallitus
25.11.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekuntahallituksen tehtävänä on
1) hyväksyä tiedekunnan strateginen toimenpideohjelma ja määritellä sille tarvittavat resurssit, jotka ovat yliopiston strategian mukaisia; 2) seurata ja tarvittaessa ohjata toimenpideohjelman etenemistä; 3) määritellä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelmien perusteet; 4) hyväksyä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä henkilöstösuunnitelma, joka esitetään professuurien osalta rehtorin vahvistettavaksi; 5) seurata tiedekunnan toimintaa ja taloutta; ja 6) seurata ja ohjata tiedekunnan asioiden tiedottamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille.
Yliopiston tiedekuntahallitusten opiskelijajäsenten toimikauden pituus on kaksi vuotta ja opiskelijajäsenille maksetaan kokouspalkkiota.
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan johtoryhmä
25.8.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekunnan johtoryhmän tehtävänä on tukea dekaania tiedekunnan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategian toimeenpanossa. Johtoryhmään kuuluvat tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajat ja muut dekaanin nimeämät henkilöt. Ylioppilaskunta voi halutessaan nimetä edustajan tiedekunnan johtoryhmään.
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan koulutustoimikunta
6.9.2018Koulutustoimikunnan tehtävänä on valmistella tiedekunnan koulutuksen toimenpideohjelma ja opetussuunnitelmat, sekä arvioida koulutustoiminnan laatua. Koulutustoimikunnalle voi kuulua myös muita tiedekuntahallituksen tai dekaanin sille delegoimia tehtäviä.
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tiedekuntahallitus
25.11.2016Oulun yliopiston johtosäännön mukaan tiedekuntahallituksen tehtävänä on
1) hyväksyä tiedekunnan strateginen toimenpideohjelma ja määritellä sille tarvittavat resurssit, jotka ovat yliopiston strategian mukaisia; 2) seurata ja tarvittaessa ohjata toimenpideohjelman etenemistä; 3) määritellä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelmien perusteet; 4) hyväksyä tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä henkilöstösuunnitelma, joka esitetään professuurien osalta rehtorin vahvistettavaksi; 5) seurata tiedekunnan toimintaa ja taloutta; ja 6) seurata ja ohjata tiedekunnan asioiden tiedottamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille.
Yliopiston tiedekuntahallitusten opiskelijajäsenten toimikauden pituus on kaksi vuotta ja opiskelijajäsenille maksetaan kokouspalkkiota.
Tutkintolautakunta
Tutkintolautakunta
4.11.2015Rehtori nimeää tutkintolautakunnan opiskelijavalintoja, opintosuorituksia ja aikaisemmin hankitun osaamisen hyväksilukuja koskevien oikaisupyyntöjen käsittelyä varten. Tutkintolautakunnan puheenjohtajan ja hänen varajäsenensä tulee olla professori. Muista jäsenistä vähintään puolet tulee olla yliopiston opettajia ja vähintään yhden opiskelija (yliopistolaki 27 §)
YTHS:n Oulun tpy:n johtokunta
YTHS:n Oulun terveyspalveluyksikön johtokunta
28.11.2017Johtokunnan tehtävänä on seurata terveyspalveluyksikön toimintaa ja toimintaympäristön muutoksia, terveyden edistämistä ja yhteisöterveystyötä. Se tekee myös aktiivisesti yhteistyötä säätiön sidosryhmien kanssa. Johtokunnassa on edustus ylioppilaskunnista, säätiön henkilöstöstä, yliopistoista ja julkisesta terveydenhuollosta.
Käytännössä johtokunta keskustelee terveyspalveluyksikön jonotilanteesta ja toimintasuunnitelman ja talousarvion toteutumisesta, säätiön hallituksen toiminnasta sekä muista ajankohtaisista asioista toimintaympäristössään. Tarvittaessa johtokunta voi puuttua seurannassaan esiin tulleisiin asioihin.
Oulun terveyspalveluyksikön johtokunta kokoontuu syys- ja kevätlukukauden aikana, noin neljä kertaa vuodessa ilta-aikaan. Edustajat saavat tehtävästään kokouspalkkion.
YTHS:n terveystyöryhmä
YTHS:n terveystyöryhmä
15.2.2018Paikallisen YTHS:n toimipisteen terveystyöryhmä on terveyden edistämistoimintaa suunnitteleva ja toteuttava yhteistyöryhmä terveysaseman sekä ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden sidosryhmien välillä. Työryhmä ideoi, suunnittelee ja toteuttaa terveyden edistämistoimintaa, pitää aktiivisesti yhteyttä eri toimijoiden välillä, huolehtii paikallistasolla terveystiedon leviämisestä sekä kouluttaa YTHS:n henkilökuntaa terveyden edistämistyöhön lisäämällä opiskelija- ja yliopistoelämän tuntemusta henkilökunnan piirissä. Konkreettisena esimerkkinä terveystyöryhmä järjestää joka syksy hyvinvointiviikon yliopistoyhteisölle.