Helsingin yliopisto

Hallinnon opiskelijaedustajien tietojärjestelmä

Hae oikeusnotaarin koulutusohjelman johtoryhmään!muokattu 20.2.2019 klo 12.29

Toimielin

Oikeusnotaarin koulutusohjelman johtoryhmä

Haetaan

yhtä varsinaista jäsentä, 2 varajäsentä

Haun avaamispäivämäärä

11.1.2019

Hakuaika

11.1.2019 - 27.1.2019

Toimikausi

1.1.2019 - 31.12.2020

Päätöksenteon paikka ja ajankohta

Kiinnostaako sinua, millaista opetusta koulutusohjelmassasi järjestetään? Tämä on tilaisuutesi vaikuttaa! Helsingin yliopiston ylioppilaskunta etsii yhtä varsinaista ja kahta varajäsentä koulutusohjelman johtoryhmään kaudelle 1.1.2019–31.12.2020.

MISTÄ ON KYSE?

Jokaisella Helsingin yliopiston koulutusohjelmalla on johtoryhmä, joka toimii koulutusohjelman johtajan tukena ja käsittelee keskeiset koulutusohjelman toimintaa koskevat asiat. Jokaisessa johtoryhmässä opiskelijoita edustaa kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä.

Erityisen tärkeä vaikuttamisen paikka opiskelijoille on opetussuunnitelman valmistelu ja vuosittaisesta opetusohjelmasta päättäminen: johtoryhmissä määritellään puitteet sille, mitä kursseja ohjelmassa opetetaan, mitkä opinnot ovat kaikille pakollisia, kuinka paljon vapaavalintaisia opintoja tutkintoon mahtuu, millaista oppimateriaalia ja opetusmenetelmiä kursseilla käytetään ja millaisia suoritustapoja kullakin kurssilla on. Lisäksi johtoryhmät käsittelevät mm. koulutusohjelman opiskelijavalintoihin ja opetus- ja tilaresurssien käyttöön liittyviä kysymyksiä.

Johtoryhmän jäsenenä pääset vaikuttamaan koulutusohjelmassa tarjottavaan opetukseen, tuot opiskelijoiden näkökulman kuulluksi ja samalla luot hyödyllisiä verkostoja. Johtoryhmässä toimimisesta voi myös saada opintopisteitä.

MITÄ OPISKELIJAEDUSTAJALTA ODOTETAAN?

Koulutusohjelman johtoryhmän opiskelijajäsen on opiskelijoiden ääni päätöksenteossa. Vaatimuksia on vain kaksi: sinun tulee olla läsnäoleva opiskelija Helsingin yliopistossa ja sinulla tulee olla perusteltu yhteys siihen koulutusohjelmaan, jonka johtoryhmään haet (esimerkiksi opinto-oikeus tai suunnitelma suorittaa opintoja ko. ohjelmassa).

Erityistä osaamista ei edellytetä, vaan tärkeintä on halu oppia ja motivaatio toimia opiskelijaedustajana. Kun lukee kokousmateriaalit hyvin ennen kokousta, kysyy tilanteesta riippuen opiskelutovereiden tai ainejärjestön näkemyksiä kokouksen aiheisiin ja käyttää puheenvuoroja itse kokouksessa, selviytyy tehtävästä jo oikein hyvin. Ylioppilaskunta myös kouluttaa valittuja hallinnon opiskelijaedustajia ja tarjoaa tukea ja asiantuntemusta yliopiston hallinnossa työskentelyyn.

MITEN OPISKELIJAEDUSTAJAKSI HAETAAN?

Hakemukset tulee tehdä osoitteessa www.halloped.fi viimeistään sunnuntaihin 27.1.2019 mennessä.

Hakemuksesta tulee ilmetä selkeästi tehtävän kannalta oleellinen kokemus, motivaatio ja nykyinen pääaine ja/tai koulutusohjelma ja opintosuunta. Ylioppilaskunta katsoo hakijan eduksi:

1) motivaation ja sitoutumisen tehtävän hoitamiseen, 2) aiemman kokemuksen hallinnon opiskelijaedustajana, opintovastaavana tai muussa opiskelijoiden edunvalvontaan liittyvässä tehtävässä, sekä 3) yhteyden tiedekunta- tai ainejärjestöön.

Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia ja eri opintojen vaiheissa olevia hakijoita monipuolisista taustoista. Oletamme, että olet käytettävissä sekä varsinaisen että varajäsenen tehtävään. Ylioppilaskunta pyrkii huomioimaan eri oppialojen edustavuuden valintoja tehdessään.

Lisätietoja koulutusohjelman johtoryhmässä toimimisesta ja hausta antaa koulutuspoliittinen asiantuntija Jenna Sorjonen, 0503255202, jenna.sorjonen(at)hyy.fi.

Lisätietoa opiskelijaedustajana toimimisesta, valintaa koskeva ohjesääntö sekä paljon muuta osoitteessa: hyy.fi/opiskelijaedustaja